dimecres, 16 de gener del 2013

BEACH FOSSILS. Clash the truth



El futur de Beach Fossils es veia bastant incert, el seu baixista original, John Peña, deixava fa uns mesos la banda per dedicar-se en exclusiva al seu projecte paral·lel, Heavenly Beat, el seu guitarrista, Zachary Col·le Smith, també provava sort en solitari i ens regalava un dels àlbums de debut més interessants de l'any passat juntament amb el seu nou grup DIIV. Tot feia presagiar que el grup de Dustin Payseur, ànima máter de Beach Fossils, s'anava a enfonsar.

Així i tot han tornat amb el seu nou àlbum, Clash The Truth, previst per editar-se el proper 19 de febrer via Captured Tracks . Han tornat amb energies renovades, tot un brillant exercici d'indie pop i jangle pop per enamorar. Cançons directes, sense fissures, amb baixos prou marcats i guitarres cristal·lines que creixen, que teixeixen capes i capes sobreposades de melodies a manera de teranyina que t'atrapa i no et deixa escapar. Des de la primera cançó, la que dóna títol al seu nou àlbum, tot un homenatge a una de les més grans i injustament oblidades bandes dels vuitanta, The Church, fins a l'última. Estem sens dubte davant un dels discos, en majúscules, del proper any.
Beach Fossils tornen per la porta gran per seguir essent un dels pilars de Captured Tracks, aquest segell que s'està convertint en una autèntica llegenda malgrat la seva curta longevitat. Una discogràfica referent actual que conjumina la qualitat amb la creativitat i la independència més absoluta. Vos deix l'enllaç a dues de les cançons de l'álbum, una d'elles, "Careless" de descàrrega gratuïta.