divendres, 21 de maig del 2010

THE KINGSNAKES. “Roundtrip ticket”


Com sempre comentam, aquest segon treball dels Kingsnakes, va ser el primer que es va editar a Espanya. Resulta curiosa aquesta evolució. Abans era tota una aventura trobar aquell disc del que havies sentit parlar tan bé, telefonaves a Marylin o a Emily Discos i amb molta sort i a un preu elevat trobaves el disc d’importació. Si no n’hi havia, esperaves pacientment que algun segell en fes una edició nacional, sempre amb una menor qualitat. Ara amb un simple click tens accés a tot allò que un temps semblava una utopia.
El disc, gravat l’abril de 1985 a San Francisco es pot considerar tota una enciclopèdia de Rythm’n’Blues, Rock and Roll i Blues. Els temes es van seguint sense una davallada en la qualitat. El protagonisme dels teclats està patent a totes les peces i una bona mostra la trobam en el piano que protagonitza “A little bit of your love” o l’orgue de “Troublemaker”. Posats a destacar ens podríem aturar en “My baby’s gone away” composta per James Farrell dels Flamin’ Groovies i la sensacional balada de soul que és “Lover’s tales”, per acabar podriem senyalar també ”Goodbye rock’n’roll house”. Per acabar hem de dir que aquest va ser el darrer disc de la banda com a tal, ja que en Daniel Jeanrenaud ànima mater dels Kingsnakes es va ajuntar amb els Hot Pants per continuar fent de les seves. Però això serà una altra història...

1 comentari:

Rain Dog ha dit...

Gràcies pel disc. I, amb el teu permís, m'agradaria fer una matisació: si no vaig errat, aquest és el primer disc de The Kingsnakes i no pas el segon. La confusió potser es deu a que el segon es titula senzillament "The Kingsnakes" (publicat el 1988, tot i que al lateral de la carpeta del LP (en l'edició espanyola almenys) hi figura el títol de "More" (que es la cançó que obre l'àlbum i que va ser publicada com a single).

Per si t'interessa saber-ne més dades, el disc en qüestió va ser enregistrat el novembre de 1987 a Longueville, i el va publicar See Lance/EMI-Pathé Marconi l'any següent. Els temes més destacats són, al meu parer, "Washable Ink", versió d'un original de John Hiatt, i "Can I Still Lay Down With You", escrita per Daniel Jeanrenaud i Pascal Borne.

Bé, això era tot. Adéu!