dilluns, 15 de març del 2010

The Barracudas. "Mean Time"


CAPBUSSADA

Els Barracudas foren dels primers grups britànics dels 80 que varen redescobrir la força i la gràcia que tenien els grups de rock de San Francisco i L.A. de California dels 60. Grups com els Byrds, Love, Buffalo Springsfield i d’altres menys coneguts. Un altre grup de San Francisco, els Flamin’ Groovies mantenia encara aquell llegat amb peces com “Shake some action”. No és estrany, per tant, que quan el guitarrista dels Flamin’ Groovies, Chris Wilson, entrà a formar part dels Barracudas, el moviment americà i l’anglès s’unissin.
Aquest disc del 1983 va ser editat a espanya per Twins i en ell podem disfrutar de les primeres cançons que sorgiren de la col·laboració de Wilson amb el cantant de Barracudas, Jeremy Gluck i el guitarrista Robin Wills. Cançons amb el segell musical de California, del garatge i del beat. Un gran àpat pels amants dels sons de guitarres brillants, d’harmonies vocals a cel obert i dels meravellosos tòpics de sempre: amor, desil·lusió, ràbia, aventures i romanticisme.
A “Mean Time” es troben moltes influències de grups dels anys 50 i 60: Beach Boys, Standels, Monkees, Beatles, Love, Kingsmen, ... No hi trobam cap hit que hagi format part de llistes d’èxits però el disc es deixa escoltar i, en acabar-lo, et sents més bé, més viu i més optimista. És el que té el rock de tota la vida, i no és poc