dijous, 18 de novembre del 2010

THE TRIFFIDS. “ Born sandy devotional”

Perth és una ciutat situada a Austràlia de “l'altre costat” de Sydney, un bon lloc per viure, sense ser massa angoixant, tranquil donada la seva llunyania a les grans ciutats del país. D'allà són els Triffids.

Les seves influències, com les de la majoria de grups aussies les trobam als EUA i a GB, remesclades anàrquicament però de forma intel·ligent. David McComb, líder del grup, realitza unes cançons que tal vegada puguin semblar massa carregades, amb arranjaments orquestrals. Com a molts de grups del seu país, els falta definir d'una forma més clara el seu estil, aquí sonen folk, a vegades sinistres, altres semblen Van Morrison o Bruce Springsteen, com deien algunes crítiques del seu moment: “... no es tracta d'una obra definida, però sí definitiva”.

Les lletres tracten sobre l'adulteri i el suïcidi. El contrast provoca un sentiment únic i devastador. A la fi, el que compta és el conjunt i ens trobam davant una obra ben acoblada, única, tan nítida que quasi et pots submergir en ella, en aquest fluir de sentiments i d'emocions contraposades amb dolor i desesperació. Una obra davant la qual t'has de despullar de qualsevol prejudici i t'has de submergir en les seves aigües tenebroses.

( Com que es tracta de l'edició de luxe, trobareu dos enllaços de descàrrega)



The Triffids Wide Open Road

Great Australian Albums | Myspace Music Videos